Esimerkki: 1960-luvun kerrostalokodin kylpyhuoneen remontti

Lähtotilanne: Pieni ja melko epäkäytännöllinen ja jo vanhanaikaiseksi käynyt kylpyhuone, josta amme vei tarpeettoman paljon tilaa. Säilytystilaa oli todella vähän. Hankala ja työläs pitää puhtaana.

 


Tavoitteena oli saada nykyaikainen ja helppohoitoinen pesutila, jossa pesukoneelle olisi oma paikka, enemmän säilytystilaa ja laskutilaa sekä iso pyyhekuivain pyyhkeiden ja pikkupyykin kuivaukseen. Kääntyvät suihkuseinät suihkukulmaukseen, jotta tila olisi mahdollisimman avara ja käytännöllinen. Kylpyhuoneeseen piti saada myös lattialämmitys ja parempi valaistus.

3D-Suunnitelma kylpyhuoneesta

Tämän pohjalta tehtiin suunnitelma, joka suunnitteluvaiheessa näytti seuraavalta:


Kylpyhuoneremontti

Remontin lopputulos oli toivottu ja tilasta tuli tyylikäs ja käytännöllinen:

Kotitalousvähennys 2019

Kotitalousvähennystä voit saada kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä on esimerkiksi asunnon remontointi.
Kotitalousvähennys on enintään 2 400 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Paljonko vähennystä saa?

Kun ostat työn yritykseltä, voit vähentää arvonlisäverollisesta työn osuudesta 50 %.
Tarkista aina ennen kuin teet sopimuksen, että yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Vähennystä ei saa tarvikkeista tai matkakuluista. Yrityksen on eriteltävä laskulla työn osuus ja vähennykseen oikeuttamattomat kulut, kuten tarvikkeet ja matkakulut.

Maksimivähennyksen saa, kun työn osuus on noin 4 999,50 euroa (50 % x 4 999,50 euroa = 2 499,75 euroa – omavastuu 100 euroa = 2 399,75 euroa).
Vähennys on enintään 2 400 euroa vuodessa

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

• omassa kodissa
• vapaa-ajan asunnossa
• vanhempien tai isovanhempien kodissa


asbestilaki

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä ja omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

- Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
- Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
- Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.

Go to top