20mm vahvuiset laatat ovat monipuolisia, kestäviä ja erittäin helppohoitoisia. Laatat ovat pakkasenkestäviä, helposti puhdistettavia ja useimmissa on liukuestepinta liukkauden välttämiseksi.

20mm vahvuiset ulkolaatat soveltuvat kotikäyttöön sekä julkisiin tiloihin. Laattojen asennus on mahdollista tehdä kolmella eri tavalla:

  1. Perinteisesti saneerauslaastilla kiinnittämällä kuin mikä tahansa laatoitus.
  2. Asfaltin, nurmikon tai soran päälle asettamalla ilman kiinnitystä. 20mm laatat painavat 40-50 kg per neliö, joten laatoitus on tukeva ilman kiinnitystäkin.
  3. Asentamalla laatoitus erillisten säätöjalkojen varaan. Tukijalkojen korkeus ovat säädettävissä, joten alustan kaltevuuskaan ei tuota ongelmia. Samalla tukijalkojen käyttö mahdollistaa esim. sähköjohtojen tai vaikka vesi- ja viemäriputkien piilottamisen terassin alle.

Mikäli 20mm vahvuisia laattoja ei kiinnitetä alustaansa saneerauslaastilla, on terassi helposti purettavissa ja siirrettävissä ja mahdollisten vaurioituneiden laattojen vaihto helppoa.

20mm laatat ovat saatavilla useassa eri maanläheisessä värissä. Harmaata, beigeä, mustaa sekä puukuvioituja laattoja eri tunnelman luomiseen. 20mm laattojen yleisin koko on 60x60cm, mutta myös 90x90cm sekä 40x120cm on useammasta sarjasta saatavissa.

 

 

Alla esimerkkejä saatavilla olevista 20mm laatoista

Kotitalousvähennys 2020

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (50 % vuonna 2019). Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 250 euroa/henkilö (2 400 € vuonna 2019).

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennyksen (4 800 € vuonna 2019). Avopuoliso voi saada vähennyksen, vaikka hänellä ei olisi omistusoikeutta asuntoon. Vähennykseen riittää, että avopuoliso on maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asuu asunnossa.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

• omassa kodissa
• vapaa-ajan asunnossa
• vanhempien tai isovanhempien kodissa


asbestilaki

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä ja omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

- Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
- Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
- Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.

Go to top