Laattalistat auttavat laatoituksen viimeistelyssä tai toimivat tehosteena laatoituksessa. Metallisia laattalistoja löytyy käytännössä kaikenlaisiin käyttötarpeisiin, materiaaleina useimmiten alumiini tai ruostumaton teräs. Myös kromattuja messinkilistoja on tilauksesta saatavissa.

Laattalistat - varastomallisto


TÄYSKULMALISTA 10 mm

(pituus 2,6 m)

- alumiini

- värit: hopea, pronssi, valkoinen

Ulkokulmista kestävä ja tyylikäs!

   

T-LISTA

(pituus 2,5 m)

- alumiini

- väri: hopea

- kolme eri leveyttä 6,10 ja 20mm

Tehosteeksi laattasaumaan, pystyyn tai vaakaan!

   

ULKOKULMALISTA

(pituus 2,6m)

- alumiini

- värit: hopea ja valkoinen

- kaksi eri kokoa 15 ja 25 mm

Helppo asentaa vaikka valmiin laatoituksen päälle!

   

PUOLIPYÖREÄ LAATTALISTA

(pituus 2,6m)

- alumiini

- värit: hopea,pronssi ja kulta

- kolme eri kokoa 8,5, 10,5 ja 12,5 mm

Perinteinen puolipyöreä kulmalista viimeistelee laatoituksen!


RST PÄÄTELISTA (kulmikas)

(pituus 2,6m)

- ruostumaton teräs

- kaksi kokoa: 9 ja 12 mm

 

ALU PÄÄTE-/KULMALISTA

(pituus 2,6m)

- alumiini

- koko: 9,5mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotitalousvähennys 2020

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (50 % vuonna 2019). Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 250 euroa/henkilö (2 400 € vuonna 2019).

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennyksen (4 800 € vuonna 2019). Avopuoliso voi saada vähennyksen, vaikka hänellä ei olisi omistusoikeutta asuntoon. Vähennykseen riittää, että avopuoliso on maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asuu asunnossa.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

• omassa kodissa
• vapaa-ajan asunnossa
• vanhempien tai isovanhempien kodissa


asbestilaki

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä ja omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

- Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
- Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
- Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.

Go to top