Erikoistyökaluja laatoitukseen

Myynnissä paljon erikoistyökaluja laatoitukseen. Esimerkkinä vaikka hummerikampa, jolla isojen laattojen laatoitus onnistuu helposti tai vaikka kulmahiomakoneeseen kiinnitettävät timanttirouheiset poranterät, joilla voidaan työstää reikiä todella koviinkin laattoihin. Myymälän perusvalikoimaan työkaluissa kuuluvat saumausnarut, saumausristikot, pesusienet, saumauslastat, kiilat, laastikammat erikokoisilla hammastuksilla, timanttihiontakapulat, hankauskumit, hummeri -kammat, timanttiterät, epoksilastat, yms. Valikoimissa on myös laattaleikkureita, aina jopa 125 cm mittaisille laatoille.

 

Lattialämmitys (sähkö)

Lattialämmitys sopii kaikkiin tiloihin - kivilattiassa se on melkeinpä välttämätön. Viihtyvyys on parhaimmillaan silloin, kun lattian pinta on hieman huoneen lämpötilaa korkeampi. Helppo ja nopea tapa toteuttaa lattialämmitys on T2QuickNet. Ohut T2QuickNet-matto on ihanteellinen ratkaisu remonttikohteisiin. Erittäin ohut (3 mm) matto asennetaan suoraan lattialle, tasoitteen alle. Se voidaan asentaa kaikille riittävästi eristetyille ja rakennusmääräysten mukaisille aluslattioille.

- T2QuickNet-matto valmiiksi kiinnitettyinä lämpökaapeleineen on saatavissa eri kokoisina pakkauksina.
- Erittäin ohut, kynnyksiä ei yleensä tarvitse korottaa.
- Matto on itseliimautuva, liimaa tai kiinnikkeitä ei tarvita. Asennetaan suoraan kiinnityslaastiin tai tasoitteeseen.
- Yksi kylmäkaapeli, toista päätä ei tuoda takaisin. Lisäksi tarvitset vikavirtasuoja-kytkimen.

Laattalistat

Laattalistat auttavat viimeistelyssä tai toimivat tehosteena laatoituksessa. Laattalistoja on useita eri malleja sekä värejä. Laattalistojen materiaaleja ovat alumiini, messinki tai ruostumaton teräs. Listoilla on valtavasti eri käyttötarkoituksia, listoja voidaan käyttää boordeina tai tehosteina laatoituksen välissä, listoilla voidaan viimeistellä lattioissa esim. laatan ja parketin saumakohta ja onpa saatavilla myös led valonauhallisia jalkalistojakin. Esimerkiksi ulkokulmalistat ovat erittäin suosittuja ja käytännöllisiä, niillä saadaan nopeasti kestävä ja kaunis ulkokulma laatoitukseen.

Laatoituskehykset/Lattiakaivon kannet

Sen ohella, että laatoituskehykset ovat esteettisesti ja sisustuksellisesti soveltuvia vaativiin kohteisiin, on tuotteen suunnittelussa kiinnitetty erityishuomiota myös veden esteettömään virtaukseen kehyksen ulkoreunoilta kohden lattiakaivoa. Useimmat kaivonkannet ovat ruostumatonta terästä ja kooltaan 197 x 197 mm.

Apuvälineet kylpyhuone ja wc / Esteetön -tuotteet

Saatavilla kattavasti apuvälineitä esim. senioreille ja liikuntarajoitteisille. Tukikahvat ja tukikaiteet ovat Suomessa valmistettuja Avainlippu -tuotteita. Esteetön -tuotteita usein yhdistellään, jotta tilasta saadaan mahdollisimman turvallinen ja esteetön. Tukikahvoja ja - kaiteita on useita kokoja.

Kotitalousvähennys 2020

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (50 % vuonna 2019). Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 250 euroa/henkilö (2 400 € vuonna 2019).

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennyksen (4 800 € vuonna 2019). Avopuoliso voi saada vähennyksen, vaikka hänellä ei olisi omistusoikeutta asuntoon. Vähennykseen riittää, että avopuoliso on maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asuu asunnossa.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

• omassa kodissa
• vapaa-ajan asunnossa
• vanhempien tai isovanhempien kodissa


asbestilaki

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä ja omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

- Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
- Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
- Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.

Go to top