Seinäwc -ratkaisulla uutta ilmettä ja helppoutta siivoukseen. Seinäwc -järjestelmällä saat hyvännäköisen ja helposti puhdistettavan wc:n. Seinäwc:n avulla tila saa lisää kaivattua väljyyttä, jolloin tilan kokonaissuunnittelu ja kalusteiden sijoittelu on joustavampaa. Koneisto jää piiloon seinän tai koteloinnin taakse ja lattiapinta jää vapaaksi, mikä helpottaa siivousta.

Seinäwc -posliineihin on saatavissa myös Rimless-tekniikkaa hyödyntävä malli, jossa istuimen sisäpuolella ei ole lainkaan likaa keräävää reunusta. Lisäksi istuimen korkeus voidaan säätää sopivaksi asennusvaiheessa. Seinäasennustuotteet sopivat sekä uusiin että saneerauskohteisiin. Ne tuovat nopeutta siivoukseen ja kaunista ilmettä tavallisiin koteihin ja soveltuvat erityisen hyvin kohteisiin, joissa hygienia on tärkeää. Ja mikä parasta, seinäwc voidaan asentaa suoraan perinteisen istuimen tilalle, poikkeuksetta!

Saatavilla on useita eri runkoelementti vaihtoehtoja, valikoimista löytyy suoralle seinälle, kulmaan tai vaikka vapaasti seisovia malleja. Myöskin seinäwc -posliineja on useita eri malleja jakokoja. Pyydä tarjousta!

Yleisesti oletetaan, että seinä-wc vaatii paljon tilaa

Tämä ei pidä paikkansa. Wc-istuimelle vaadittava leveys on minimissään 70 cm, jotta käyttäminen on mielekästä. Seinä-wc:n leveys on pintaan koteloituna mallista riippuen noin 50-57 cm.
Perinteisen wc-istuimen syvyydet liikkuvat 60-70 cm välillä. Yleisin syvyys on noin 65cm. Seinä-wc:n syvyys on asennuselementin- sekä istuimen mallista riippuen 60-70cm. Esimerkiksi korkean wc-paketin syvyys lyhyemmällä istuimella on 64cm + koteloinnin paksuus.

Ratkaisu todella pieneen tilaan

Jos kuitenkin tila on todella tiukassa, vastaus löytyy Missel-elementistä. Kulmaan asennettuna se vaatii tilaa alle 30 x 30 cm. Elementtiin sopivat luonnollisesti kaikki markkinoilla olevat seinäwc -posliinit.
Suoralle seinälle asennettuna elementin leveys on vain 36cm.

Yleistä tietoa seinäwc-ratkaisusta

• Voidaan asentaa vanhan wc-istuimen tilalle kerros- rivi- ja omakotitaloihin.
• Seinä-wc:n voi asentaa helposti myös jälkikäteen.
• Sopii sinne minne perinteinenkin wc-istuin, poikkeuksetta.
• Vaatii saman tilan kuin perinteinen wc-istuin.
• Koneiston huolto suoritetaan huuhtelupainikkeen takaa.
• Lujan rungon ansiosta seinäwc kestää yli 400kg painon.
• Pintakotelointia ei tarvitse purkaa koneiston huollon vuoksi.
• Asennuselementin voi asentaa kokonaan seinän sisään tai koteloida pintaan.
• Kaikkien valmistajien wc-istuimet sopivat SCHWAB ja LIV asennuselementteihin.
• Koneiston kaikilla osilla on 10 vuoden takuu.
• Wc-istuimen korkeus voidaan säätää ennen asennusta.
• Saneerauskohteissa wc:n paikkaa voidaan muuttaa sivusuunnassa. Elementissä oleva viemäröintikulma kääntyy 90 astetta oikealle ja vasemmalle.
• Kevytrakenteisen kipsilevyseinän eteen asennettaessa tulee ottaa huomioon, että kiinnityspultteja varten seinän välissä on oikealla kohdalla puuta tms.
• Jos wc-istuimen päälle tulee 400 kg massa, kahteen yläkiinnikkeeseen kohdistuu yhteensä noin 180 kg veto (90 kg per kiinnike).
• SCHWAB ja LIV-elementeillä on Suomessa vaadittavat hyväksynnät.
• SCHWAB on valmistanut huuhtelujärjestelmiä Saksassa yli 50 vuotta
• LIV on erikoistunut huuhtelu- ja asennusjärjestelmiin yli 35 vuoden ajan.

Lisätietoja seinäwc:

https://fluidmaster.fi/

Perinteisen mallisesta wc-istuimesta pitäville valikoimistamme löytyy myös runsaasti eri vaihtoehtoja sveitsiläisen Laufenin mallistosta.

Lisätietoja lattiawc:

https://www.laattapiste.fi/

Kotitalousvähennys 2019

Kotitalousvähennystä voit saada kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä on esimerkiksi asunnon remontointi.
Kotitalousvähennys on enintään 2 400 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Paljonko vähennystä saa?

Kun ostat työn yritykseltä, voit vähentää arvonlisäverollisesta työn osuudesta 50 %.
Tarkista aina ennen kuin teet sopimuksen, että yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Vähennystä ei saa tarvikkeista tai matkakuluista. Yrityksen on eriteltävä laskulla työn osuus ja vähennykseen oikeuttamattomat kulut, kuten tarvikkeet ja matkakulut.

Maksimivähennyksen saa, kun työn osuus on noin 4 999,50 euroa (50 % x 4 999,50 euroa = 2 499,75 euroa – omavastuu 100 euroa = 2 399,75 euroa).
Vähennys on enintään 2 400 euroa vuodessa

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

• omassa kodissa
• vapaa-ajan asunnossa
• vanhempien tai isovanhempien kodissa


asbestilaki

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä ja omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

- Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
- Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
- Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.

Go to top